Begin » Geen categorie » Voorbeschouwing WVHEDW – Zaterdag 1

Voorbeschouwing WVHEDW – Zaterdag 1

Het toeval wil dat de wedstrijd van komende zaterdag ook vorig seizoen tijdens de tiende speelronde werd afgewerkt. 2 december 2017 om precies te zijn. Nu een dag eerder maar ook op zaterdag…

Het werd destijds 0-0 in een waterkoud Watergraafsmeer. Zaterdag 1 staat op een gedeelde tweede plaats met slechts een puntje achterstand op Argon uit Mijdrecht. Maar blindstaren heeft geen zin. Alles staat hutje mutje.

De gastheer van zaterdag  zal zich ook vasthouden aan die wetenschap maar staat vooralsnog op een teleurstellende 13e plaats. Dat is een plaats waar je op 25 mei as een nacompetitie-ticket mee aan je broek krijgt. Geheel tegen de hooggespannen verwachtingen in wil het nog niet vlotten met de formatie van de nieuwe trainer Hans Schakel, die zaterdag zijn 40ste verjaardag graag zou willen opluisteren met een driepunter.

Wedstrijden tegen WVHEDW staan net als tegen AFC op zich en bieden altijd een stukje gezonde rivaliteit. Het kan doorgaans alle kanten op.

WVHEDW heeft tot dusver winstpartijen geboekt tegen DHSC en CSW en er werd tweemaal gelijkgespeeld tegen Breukelen en Roda’46.

Afgelopen zaterdag verloor de club met de meeste seniorenelftallen van Nederland nog met 3-2 van ARC in Alphen a/d Rijn. Het zit allemaal een beetje tegen lijkt het wel.

Tijd dus voor een ommekeer met achtereen wat positieve uitslagen. Er is kwaliteit genoeg bij de Amsterdammers. Dat zou je denken. Zo hengelde de doorgaans niet zo pochende eersteklasser spelers als Tim Correia, Damien de Vegt en Joost Heij binnen. Gewaardeerde aanvallers uit de regio dus. Maar ook de verdedigers Gabel en Lammers zijn nieuw in de selectie. Verder was de selectie al redelijk intact gebleven.

En natuurlijk zijn er altijd nog de ervaren nestblijvers Ruben Loeve en Ashraf Azzouz die een wedstrijd zouden kunnen beslissen. Maar vooralsnog ontbreekt het aan rendement.

Dan Zaterdag 1. De ploeg van Cor zal zaterdag aanvoerder Burak Sitil nog moeten missen. Berry Kramer en Sander Aznar zijn twijfelgevallen. Voor het overige lijkt iedereen fit. Dus we kunnen rustig uitgaan van een volwaardig eersteklasseteam.

De laatste 2 wedstrijden brachten Zaterdag 1 veel gelach en zes punten meer op de tabel en het verschil naar de nummer laatst is inmiddels wel al 12 punten. Dus dat geeft hoe dan ook enige rust in deze tot nu toe blijvende tombola.

Vorig seizoen speelden beide ploegen als gezegd met 0-0 gelijk in Amsterdam. Tegen het einde van de competitie won WVHEDW de keizers baard met 1-2 in Aalsmeer.

Wat gaat het worden aanstaande zaterdag? Even voor half vijf weten we meer.

De scheidsrechter die dit altijd beladen treffen mag leiden is de heer  A.M. Ebink uit Oud Beijerland.

 

 

Bekijk ook

Oefenprogramma Zaterdag1 & Zondag1

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, maar voordat de officiële (beker)wedstrijden beginnen, spelen onze …