Begin » Geen categorie » Voorbeschouwing XerxesDZB – Zaterdag 1

Voorbeschouwing XerxesDZB – Zaterdag 1

De competitie in de Eerste Klasse A krijgt zaterdag zijn vervolg. Voor Zaterdag 1 gaat dit een reis naar Rotterdam betekenen. XerxesDZB zal op sportpark Faas Wilkes optreden als gastheer. Het is ook nog de enig overgebleven tegenstander van de eerste competitiehelft. XerxesDZB speelde vorig seizoen in de eerste klasse B en de 6 seizoenen daarvoor in de Hoofdklasse B. Een tegenstander van formaat dus.

De oud betaald voetbalclub begon dit seizoen echter allerminst comfortabel aan de competitie. Met 0 uit 2 was er niet direct paniek maar het was ook niet een start waar men van gedroomd had. Vorig seizoen speelden de Zebra’s nog nacompetitie voor promotie. Dus het was even slikken voor Hiele & Co.

Het vervolg na twee verloren wedstrijden was er evenwel niet minder om. Er werden 5 wedstrijden op een rij gewonnen.

Nu na 12 gespeelde wedstrijden staat de formatie van oud-Feyenoord doelman Joop Hiele (59 jaar en 318 keer in Feyenoord 1) met 23 punten op een vijfde plaats. 1 plaats daaronder is Zaterdag 1 te vinden. Met 2 punten minder. Het duel kan dus betiteld worden als duel der ‘meelifters’.

Afgelopen zaterdag boekten de rotterdammers een mooi resultaat tegen sc Feyenoord. De amateurs van de grootmacht uit Rotterdam-Zuid staan nog ongeslagen bovenaan in de eerste klasse B en werden prompt op een 2-1 nederlaag getrakteerd tegen XerxesDZB. Vriendschappelijk of niet, een rotterdams onderonsje wil niemand verliezen en dus kwam dat keihard aan op ‘Varkenoord’.

Zaterdag 1 won vorige week dinsdag een oefenduel met FC VVC uit Nieuw Vennep met 2-0. Drie dagen daarvoor verloren de aalsmeerders tijdens een trainingsstage in Limburg van hoofdklasser sv Meerssen met 4-3.

Aanstaand weekend dus weer het echte werk. De echte messen kunnen weer geslepen gaan worden. Topscorer aan de kant bij de Zebra’s is Ingmar Maayen met 8 treffers. Maayen kwam dit seizoen over van hoofdklasser RVVH uit Ridderkerk. Aanvoerder is Ismail Celen (32). De ervaren middenvelder heeft een verleden bij IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys.

Bij Zaterdag 1 lijkt iedereen fit voor het zware treffen met de oud club van Willem van Hanegem en Faas Wilkes. Beide ploegen kwamen elkaar nooit eerder tegen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter P. A. de Waard uit die andere grote stad van het land, Amsterdam. De wedstrijd begint om half 3 aan de Igor Stravinskisingel 1 te Rotterdam

Bekijk ook

Overlijdensbericht Jacques Bleeker

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Jacques (Sjaak) Bleeker afgelopen zondag is overleden. Sjaak …