maandag , 16 september 2019
Begin » Geen categorie » Voorbeschouwing Zaterdag 1 – HSV de Zuidvogels

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – HSV de Zuidvogels

Zaterdag staat er voor Zaterdag 1 een thuiswedstrijd tegen HSV de Zuidvogels op het programma. Geen onbekende voor de formatie van Cor van Garderen. Twee seizoenen geleden kwamen beide clubs elkaar ook al tegen in dezelfde Eerste Klasse A.

De tegenstander van Zaterdag 1 promoveerde dat seizoen via de achterdeur naar de Hoofdklasse om het daar vervolgens 1 jaar vol te houden. De 26 punten uit 30 gespeelde wedstrijden waren niet toereikend voor nog een jaar Hoofdklasse B.

Zodoende dus na sv Argon afgelopen week opnieuw een ploeg die eigenlijk zo snel mogelijk een opening probeert te vinden naar de snelste weg terug omhoog. Maar dat zal niet zo eenvoudig zijn in deze 1 A. De gasten uit Huizen hebben 3 punten verzameld. Uit won de ploeg van Juan Fernandez Coto met 1-3 knap bij WVHEDW, maar thuis tegen AFC Amsterdam ging het na rust mis. Een 2-0 voorsprong ging in rook op: 2-3.

Het is al vaker gezegd, maar er is een behoorlijk aantal ploegen aan elkaar gewaagd in deze klasse. Dus geen wonder dat de koplopers (4) al 3 verliespunten hebben na 3 wedstrijden. Afgelopen weekend speelde Zuidvogels niet vanwege een jubileum van tegenstander Victoria 1893.

Trainer Coto begint bij de ambitieuze eersteklasser al aan zijn vierde seizoen. Na succesjaren bij vooral asv De Dijk lijkt hij zich thuis te voelen bij de ploeg uit Huizen.

Topscorer (…) bij Zuidvogels is Hidde van Erkel met 2 treffers. Voor het overige is de selectie redelijk intact gebleven. Spits Pieter Koopman kwam over van tweededivisionist VVSB uit Noordwijkerhout en linkerverdediger Huib van Eijnsbergen kwam van buurman FC Almere City.

Zaterdag 1 – trainer Cor van Garderen kan steeds meer met succes een hengel uitgooien in de vijver met selectiespelers. Dat is in een zwaar seizoen als dit gewoon bittere noodzaak. Hardnekkig zijn echter nog de blessures van vooral Jordy de Groot en in mindere mate van kwaad voor Chelton Linger, Daan Vaneman en Marten Baarse.

Martin Campbell, overgekomen van tweedeklasser sc Buitenveldert is inmiddels topscorer bij Zaterdag 1 met 4 doelpunten. Voor een buitenspeler is dat knap na 3 wedstrijden.

Wees welkom komende zaterdag bij dit mooie affiche! Scheidsrechter bij het duel is de heer S.C. Kraak uit Piershil (ZH)

Volledig programma deze speelronde:

Bekijk ook

Keeperstraining jeugd

De scholen zijn gestart, de trainingen zijn begonnen en de eerste bekerwedstrijden worden dit weekend …