donderdag , 21 februari 2019
Michal Kocon viert feest na de 1-0 en laat de verdediging van Westlandia verbouwereerd achter

Voorbeschouwing RKVV Westlandia – Zaterdag 1

Zaterdag rond 13 uur zal Zaterdag 1 arriveren op Sportpark ‘ De Hoge Bomen’ in Naaldwijk. RKVV Westlandia is de vaste bewoner van dit mooie sportpark. Het betreft de 15e speelronde.

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een duidelijke 5-1 zege voor Zaterdag 1. Michal Kocon beleefde toen een geweldige middag door 4 maal doel te treffen. Maar resultaten uit het verleden….

Als je naar de uitslagen kijkt van onze komende opponent constateren we een rumoerig seizoensverloop. Grote overwinningen worden afgewisseld met grote nederlagen.

Met name de 4-6 thuisnederlaag tegen hekkensluiter sv Marken viel als een mokerslag binnen in Naaldwijk. Daar had werkelijk helemaal niemand op gerekend binnen de Westlandia-muren.

De ploeg van Theo Verbeek staat momenteel op een 9e plaats met een marge van 8 punten naar de angstige streep oftewel de gevarenzone en ook een marge van 8 punten naar Zaterdag 1. Voldoende zuurstof dus nog voor de westlanders.

Beide ploegen zullen echter maar wat graag een goed resultaat willen behalen. Enerzijds voor Westlandia om het thuispubliek weer eens te verwennen, anderzijds voor Zaterdag 1 om zich nog vaster richting top 5 te nestelen.

Topscorer bij de ploeg uit het Westland is de grillige Yordi van Beek (25 jaar, ex-AZ en ex-Volendam) met 5 treffers.

De groen-witten gingen afgelopen zaterdag met 1-0 onderuit tegen het taaie WVHEDW in Amsterdam. Als we de media uit de regio Naaldwijk mogen geloven had daar meer ingezeten dan een kleine nederlaag.

Zaterdag 1 zat aan de goede kant van dezelfde score tegen Te Werve.

Het is voor Zaterdag 1 het eerste bezoek in het Westland.

De scheidsrechter die de KNVB heeft aangesteld om dit duel te leiden is niemand minder dan de heer R. Luinge. De ervaren inwoner van Bussum zal worden bijgestaan door de heren B.Q. van Lith en M. Fieret. Het duel begint om half 3.

Bekijk ook

Punt in Wilnis sterkt Zaterdag 1

Zaterdag 1 heeft het eerste punt behaald in 2019. In Wilnis tegen CSW kreeg de …