maandag , 16 september 2019
Begin » Geen categorie » Vooruitblik sv Argon – Zaterdag 1

Vooruitblik sv Argon – Zaterdag 1

Komende zaterdag gaat Zaterdag 1 op voor zijn derde competitiewedstrijd. Argon zal gastheer zijn van een op voorhand interessant duel wat toch wel een derby genoemd mag worden. De gevallen Hoofdklasser is dit seizoen sterk begonnen met 2 gewonnen wedstrijden. Tegen niet de minste tegenstanders. In Huizen won de formatie van Ron van Niekerk knap met 1-3 tegen de gelijknamige vereniging; afgelopen week boekten de argonauten de eerste thuisoverwinning tegen WV-HEDW met 2-0.

Zaterdag 1 heeft 3 punten minder op de ranglijst maar zal met frisse zin Mijdrecht aandoen. De huidige Argon-spelers Wouter Winters, Jasper Werkhoven en Epi Kraemer droegen vorig seizoen nog het shirt van FC Aalsmeer. Een leuk gegeven dus. Of de 3 spelers ook daadwerkelijk in actie komen is nog maar de vraag. De 2 laatstgenoemden zijn (nog) geen basisspeler.

De laatste ontmoeting tussen Zaterdag 1 en Argon dateert uit het seizoen 2014-2015. In Aalsmeer werd het 0-0, in Mijdrecht 3-1 voor de thuisclub.

Argon promoveerde dat seizoen via de nacompetitie naar de Eerste Klasse om vervolgens meteen door te stoten naar de Hoofdklasse. Na 2 seizoenen landelijk is de club uit de ‘venen’ weer terug op Eerste Klasse niveau na een teleurstellend verlopen vorig seizoen.

De gelouterde trainer Ron van Niekerk (62) (ook nog een vv Aalsmeer- verleden) zal clubicoon en all-time topscorer Patrick Lokken lange tijd moeten missen. De spits is onlangs geopereerd vanwege een open armbreuk.

De huidige scherprechter bij Argon is Ilias Latif met 3 treffers. Martin Campbell is dat bij Zaterdag 1 met 2 doelpunten. Latif deed in de beker ook al van zich spreken door de totale productie tegen TAVV voor zijn rekening te nemen (0-4).

Bij Zaterdag 1 is het te hopen dat de ziekenboeg een beetje opdroogt. Teveel spelers zijn voor trainer Cor van Garderen door uiteenlopende blessures niet speelklaar. Aanvoerder Burak Sitil is wel weer speelgerechtigd na een schorsing. Zaterdag 1 zint op eerherstel na het verlies van afgelopen zaterdag tegen Argon’s buurman CSW.

Scheidsrechter bij het duel sv Argon – Zaterdag 1 is de heer P. A . de Waard. Hij wordt geassisteerd door de heren S. van Krimpen en O. Erdogan.

De wedstrijd begint zaterdag om half 3 aan de Hoofdweg in Mijdrecht. Tot dan.

 

Bekijk ook

Keeperstraining jeugd

De scholen zijn gestart, de trainingen zijn begonnen en de eerste bekerwedstrijden worden dit weekend …