Begin » Verslagen » VVC toernooi Champions League

VVC toernooi Champions League

Met 2 oefenwedstrijden in de benen tegen JO8-3 (9-3) en JO8-2 (2-3) mochten 9 jongens van de Champions League zich zondag melden in Nieuw-Vennep voor hun 1ste toernooi (JO7). Omdat het voor zowel de jongens als de coaches de eerste keer was, werd er besloten vroeg te verzamelen en op tijd richting VVC te gaan. Dit resulteerde er in dat wij netjes 1 uur te vroeg waren en als allereerste ons melden bij de toernooileiding. Dit gaf ons mooi de tijd om alle indrukken van een “andere” club, veld, kleedkamer op ons in te laten werken en ons voor te bereiden op onze eerste pot.

Na een inspirerende speech van coach Henning, die d.m.v. bidons over de kleedkamervloer te schuiven ons strijdplan overbracht aan onze mannen, startte we de wedstrijd tegen Volendam. De uitdrukking “van vis eten word je groot” deed zich hier zeer zeker gelden. Al had je gezegd dat het JO10 was had iedereen je zeker gelooft. Gelukkig had dit geen effect op de jongens want binnen 2 minuten had Luca de bal al in het netje geschoten. 1-0 Aalsmeer! Daarna was het alle hens aan dek en verdedigen tot de laatste seconden. Luc, die de verdediging leidde in deze wedstrijd, gooide zich voor elke bal. Deze jongens speelde al een tijdje competitie en kwamen daar als toernooi favoriet en dat was te zien. Maar door kunst en vliegwerk, uitstekend keeperswerk van onze Thijs, een afgekeurde goal, stond het na 15 minuten nog steeds 1-0. De kop was er af, en de  eerste drie punten ging mee in onze tas (die al aardig vol zat met snoep, appels, snijkoeken, bolletjes en bananen).

DSO uit Zoetermeer was ons 2de  obstakel. Al snel werd duidelijk dat dit een ander niveau was dan Volendam. De jongens stonden vanaf minuut 1 op scherp en zetten DSO meteen onder druk. Dex maakt als snel de 1-0 en de 2-0. De coaches vonden het toen slim om 3 jongens in een keer te wisselen, waardoor de organisatie even zoek was. DSO maakt daar slim gebruik van en maakt 2-1. Ravell zorgde gelukkig snel voor de bevrijdende 3-1. En Dex maakt zijn hattrick compleet door het scorebord op 4-1 te zetten. Na de wedstrijd was er nog wat onenigheid tussen Dex en de scheids, Dex dacht namelijk dat hij de bal naar huis mee mocht nemen na een hattrick (kijkt iets teveel Messi, denk ik)

De 3de  wedstrijd was SDZ de tegenstander en op de wedstrijd stond een hoop spanning. Achteraf bleek dit alleen bij de coaches “de” wedstrijd van de dag te zijn. Coach Mark zijn collega was Coach bij SDZ en Coach Jurgen (die schitterde door afwezigheid) heeft in zijn jeugd daar gevoetbald. SDZ had alles nog verloren en onze helden gingen, laten we het netjes zeggen mee in hun tempo. Met Finn als enige uitzondering, die werkelijk elk duel al zijn ziel en zaligheid in de strijd gooide, zoals iedere wedstrijd. Kaj maakt gelukkig mooi snel de 1-0, helaas volgde 1-1 ook snel. Luca maakte net voor tijd 2-1 en SDZ scoorde in de laatste minuut 2-2. Als coach ben je dan boos en teleurgesteld, als speler weet je gewoon met 2 gewonnen wedstrijden op zak, volstaat een gelijkspel, om 1ste  te worden in de poule!

Wat een prestatie eerste in de poule! Spelen voor plek 1 t/m 4! Voordat we ons naar de hoofdvelden moesten begeven. Mocht Kaj namens FC Aalsmeer nog een parcours van smartgoals afleggen, de snelste van de dag kreeg daar prijs voor. Kaj was niet de allersnelste van de dag maar met behulp van een hoop aanmoedigingen van zijn team heeft hij het wel heel goed gedaan.

De halve finale werd gespeeld op veld 1 tegen Zeeburgia. Deze baltovenaars uit Amsterdam hadden in de poule een indrukwekkende reeks neergezet. Met 23 goals voor en 2 tegen, wisten we dat dit wel eens heel moeilijk zou kunnen worden. Ik kan hier een heel stuk over schrijven, maar kort samengevat de jongens hebben keihard gewerkt en we verloren met 5-0 (en dan lieg ik er nog een doelpunt vanaf). Dit was echt een niveau te hoog.

Dus onze eerste verliespartij van de dag was ook een feit en het was heel mooi om te zien hoe de jongens dit samen oppakten. Allemaal een snijkoek en weer door. De laatste wedstrijd ging dus om de 3de en 4de plek, tegenstander: VVC. De thuisclub, de organisatoren, het team met merendeel JO8, het team dat als enige wel voordeel had bij de aangeleverde scheids. Dat werd dus mouwen opstropen en de beuk erin. Nou en dat gebeurde het leek wel of eindelijk iedereen wakker was en “aan” stond deze wedstrijd. De 1-0 werd gemaakt door ed (iedereen die thuis meeluisterde via de app, in paniek, wie is ed?) sorry eigen doelpunt VVC. 1-0 voor Aalsmeer. Kaj had de spirit te pakken en maakt snel 2-0. Max die als een pitbull elke bal veroverde speelde de bal naar Bram die met een prachtige lange bal Luca bereikte. Luca hield de bal binnen en schoot venijnig in. Doelpunt werd alleen afgekeurd omdat een speler van VVC de bal uit vond, bijzondere situatie. Vooruit snel vergeten en doorpakken. Kaj maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde 3-0.

De zon brak door en juichend vlogen Bram, Luca, Dex, Kaj, Ravell, Max, Thijs, Finn en Luc elkaar in de armen. Een 3de plek op hun 1ste  toernooi, tegen allemaal teams die al competitie spelen dat is een prestatie van grote klasse. Jongens jullie mogen heel trots op jezelf zijn, wat een teamprestatie. Alle supporters bedankt voor de support.

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …