Begin » Verslagen » Winst JO8-2 bij Koninklijke HFC

Winst JO8-2 bij Koninklijke HFC

Het heeft even geduurd maar er kon eindelijk weer eens gevoetbald worden na de winterstop, voor de JO8-2 stond de koninklijke HFC op het programma, uit om 8.45 dus weer vroeg uit de veren.

Er stond een behoorlijk krachtig windje op het veld maar niks kon onze jongens stoppen want ze hadden er onwijs zin in en stonden te popelen om te beginnen.

Het was onze aanvoerder Daniël voor vandaag die de tos won en koos er voor om voor de wind te beginnen, en hopen daarvan te profiteren… na het fluitsignaal was het even aftasten van beide partijen maar het was Daniël die de eerste kans voor ze rekening mocht nemen maar miste net dat laatste zetje.

Na een minuut of 5 was het een prima uittrap van onze keeper Thomas die goed profiteerde van de wind, de bal kwam bij Nathan terecht en probeerde de tegenstander te omspelen maar de bal werd geblokt en rolde richting Jayden en die bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit vanaf 15 meter schoot die hem in de bovenhoek en dat nog wel met ze chocolade been.

FC Aalsmeer bleef druk zetten en creëerde diversen kansen zo was het Lucas die de paal raakte met een knetterhard schot, maar de score bleef uit om de voorsprong te vergroten, Jestin ging met een solo door de verdediging heen van HFC maar werd op het allerlaatst flink onderuit gehaald dus vrije trap….Jestin ging achter de bal staan en poeierde de bal in de bovenhoek en was het een verdiende voorsprong van 2-0.

HFC creëerde wat kleine kansjes die een eitje waren voor Thomas toch kregen we de teller op 3-0 door een prachtige goal van Tygo die door flink doorzetten de bal achter de keeper kreeg hoog in de bovenhoek zo was de ruststand 3-0 voor FC Aalsmeer.

Maar in de tweede helft kon HFC profiteren van de wind dus onze jongens moesten scherp zijn….HFC begon flink druk te zetten maar Joep en Jayden verdedigde goed en de score bleef uit wij kregen ook nog wat kansen via Lucas Jestin Daniël en Nathan maar we kregen de bal niet achter de keeper…HFC bleef verder aandringen en maakte er 3-1 van zelfs na knap keepers werk van Thomas kwam de bal toch 10cm achter de lijn…de jongens moesten weer scherp blijven en dat deden ze ook zo was het Jestin die de 4-1 voor ze rekening nam en een comfortabele voorsprong op het scorebord zetten met nog 5 minuten spelen.

Kansen gingen nog over en weer en uiteindelijk wist HFC er nog 4-2 van te maken maar daar bleef het bij dus was de eindstand 4-2 voor onze JO8-2 en de eerste winst in de tas mee naar huis mocht nemen.

Jongens complimenten super inzet en prima combinatie spel en de wil om te winnen was fantastisch….grote klasse boys!

Mvg Robin Schijf

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …