donderdag , 23 januari 2020
Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 geeft weer niet thuis
Zwaar teleurgesteld verlaat aanvoerder Calvin Koster na afloop het veld.

Zaterdag 1 geeft weer niet thuis

Zaterdag 1 lijkt een loodzware tweede seizoenshelft tegemoet te gaan. In de thuismatch tegen Roda’46 kwam de ploeg van Cor van Garderen op alle fronten tekort. De 3-5 kwam hard aan in het Aalsmeer-kamp.

Op de overwinning viel helemaal niets af te dingen. Desondanks begon het nog voortvarend voor Zaterdag 1. Jordy de Groot kopte een hoekschop van Eijken keihard tegen de touwen: 1-0. Maar de voorsprong bleef niet lang staan. En als wel vaker helpt Zaterdag 1 de tegenstander dan zelf in het zadel. Veel te laconiek verdedigen en een zeer zwakke opbouw met kinderlijke foutieve passes waren er verantwoordelijk voor dat er een 1-3 ruststand op het bord stond.

De thee was nog niet weggespoeld of de 1-4 lag al in het netje nadat Sergae Kogeldans de bal zomaar in de voeten schoof van een Roda’46 speler. De normaal een ruime voldoende scorende Kogeldans deelde nu ook in de malaise.

Burak Sitil haalt uit en tekent voor het tweede Aalsmeerse doelpunt.

Burak Sitil leek de wedstrijd iets aan spanning terug te geven met een uithaal in de verre hoek (2-4) , maar weer een moment van 4e – klasse niveau verdedigen deed de wedstrijd amper 3 minuten later in het slot gooien. De 3-5 van Linger was een mooie treffer voor de statistiek.

Roda’46- spits Nigel van Zelst was de gevierde man bij de bezoekers met 4 treffers. De ploeg uit Leusden beschikt over een ontzettend goed ingespeeld elftal. De 2-4 zege van Zaterdag 1 in het begin van de competitie tegen datzelfde Roda’46 lijkt dan ook een eeuwigheid geleden en eigenlijk niet te geloven.

Berry Kramer weer terug binnen de lijnen.

Resumerend: Een duidelijke nederlaag. Meer dan terecht. o uit 5…..Dat is heel, heel lang geleden. Pijnlijk ook. Nog positief nieuws? Jazeker. Berry Kramer maakte zijn rentree (blij toe, tenminste weer wat meer voetbal in de ploeg) volgende week naar CSW. Altijd lastig, niet na een tegenslag meteen weer de koppies laten hangen (wat is dat toch altijd?) doorgaan, gewoon doorgaan. Dan komt er echt wel weer licht aan de horizon. En als je nog twijfelt? Kijk dan de CL-finale van 2005 nog maar eens terug..

Tot zaterdag!

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Business club FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Vriendschappelijke wedstrijd zaterdag 1

Zaterdagmiddag 18 januari speelt zaterdag 1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen zaterdag 2e klasser JSV. Voor …