Begin » Verslagen » Zaterdag 1 neemt drie punten mee uit Alkmaar bij Jong Holland (1-2)
Jordy de Groot ontvangt de felicitaties na de winnende treffer.

Zaterdag 1 neemt drie punten mee uit Alkmaar bij Jong Holland (1-2)

Jong Holland – FC Aalsmeer (zat.) 1 – 2

Een kale vlakte met veel wind en weinig toeschouwers waar je nog ouderwets staand moet kijken en schrijven, dat was de entourage waar de FC Aalsmeer om 15.00 uur moest starten. Trainer Jesse Donker moest voor aanvang van de wedstrijd nog een wissel toepassen. Daardoor kon Sander Aznar Martinez na maanden weer zijn eerste minuten maken. Aalsmeer startte met wind tegen en ging direct in de aanval. Jordy de Groot kreeg in de 6e minuut alleen voor keeper Nick Blaauw al een reële kans, maar het schot miste kracht. In de 10e minuut was het Daan Vaneman (gestart als linksbuiten), die een goede voorzet afleverde, maar Gilliano Eijken kon Nick Blaauw niet passeren. De eerste kans voor Jong Holland kwam in de 25e minuut. Zij maakten geen gebruik van het windvoordeel en Mark Hondius kopte over. FC Aalsmeer was daarentegen aanvallend wel gevaarlijk, maar kon het niet in doelpunten omzetten. De twee corners op rij van Jong Holland gingen of ernaast of hoog over. Een blessure van Nassim Zohair in de 38e minuut zorgde voor een grote omzetting. (Er gaat met hem wel een stuk routine weg.) Thomas Steinhart als invaller werd linksbuiten, Daan Vaneman zakte een linie en Solomon Pinas nam de positie over van Nassim Zohair.

De verdediging van Jong Holland heeft handen en voeten nodig om Thomas Steinhart, ingevallen in de 38e minuut af te stoppen.

Een aanval van de FC in de 40ste minuut van Thomas Steinhart bracht Daan Vaneman in kansrijke positie. De bal ging rakelings langs de paal. Een uitval van Jong Holland over rechts in de 44ste minuut (!) werd door iedereen achterin inclusief keeper Giovanni Santangelo gemist en zo kon spits Mark Hondius simpel bij de tweede paal binnen koppen, 1-0. Op slag van rust is dat niet een stand waarmee je met een gerust hart de kleedkamer opzoekt. De tweede helft was nog geen minuut oud of de stand was al gelijk getrokken. Uit een vrije trap van Daan van Huffel kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Gilliano Eijken en vanaf de 16 meterlijn knalde hij de bal in de linker beneden hoek, 1-1. Dat wind mee niet altijd een voordeel is ondervond de FC regelmatig. De ballen gingen te hard en kwamen ook niet op de bestemde plaatsen aan. Er zat weinig voetbal meer in en Jong Holland bracht meer gevaar voor het doel van Aalsmeer dan in de eerste helft. Wissel 75ste minuut: Barry Kramer (na bijna een jaar blessureleed weer de eerste minuten) verving Daan Vaneman. Toen iedereen al aan een gelijkspel dacht was het Berry Kramer die met een slimme dieptepass de opgekomen Jordy de Groot in stelling bracht. Vanaf links liet hij keeper Nick Blaauw kansloos, 1-2 in de 87ste minuut.

Keeper Nick Blauw heeft letterlijk het nakijken nadat Jordy de Groot hem is gepasseerd en de bal richting het doel schiet, 1-2.

Een niet verwachte overwinning, waarmee de FC met drie punten richting Aalsmeer kon gaan. Verleden week lieten zij twee punten liggen en nu pak je ze. Komende zaterdag 5 oktober speelt FC Aalsmeer (zat.) weer een uit-wedstrijd en wel tegen A.S.V. Arsenal uit Amsterdam. Locatie A.S.V. Arsenal, IJsbaanpad 50, 1076 CV Amsterdam. Aanvang  wedstrijd 14.30 uur. 

Jack van Muijden

Fotografie: Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …