Begin » Verslagen » Zaterdag 1 pakt uit drie punten tegen S.V. Zandvoort (0-2).
Mike Dam heeft de score geopend en word door ploeggenoten gefeliciteerd terwijl de keeper van Zandvoort zichtbaar baalt.

Zaterdag 1 pakt uit drie punten tegen S.V. Zandvoort (0-2).

FC Aalsmeer (zat.) deed goede zaken deze zaterdag. Niet alleen de 0-2 winst, maar het team straalde meer zelfvertrouwen uit en ook de nul achterin was erg belangrijk. Natuurlijk met harde zijwind ging er nog wel eens wat mis. Zandvoort –hoog geklasseerd, tweede plaats – bracht Aalsmeer praktisch niet in moeilijkheden. Als Aalsmeer de mogelijkheden die zij kregen hadden benut dan was de eindstand hoger uitgevallen en daarbij komt dat de matig fluitende scheidsrechter Peter Beudeker zijn oren en fluit te veel liet hangen naar de zeer partijdige assistent scheidsrechter van Zandvoort. Het leek soms wel ‘comedy capers’ aan de zijlijn. Aalsmeer startte in dezelfde opstelling als tegen Nita en nog steeds zonder de geblesseerden Thomas Harte, Thomas Steinhart, Chelton Linger, Calvin Koster en Coen Lips. De eerste kans kreeg de FC in de 7e minuut. Na een goede pass van Mike Dam kwam Gilliano Eijken vrij voor doelman Jessie Molenaar. Meer als een corner leverde de actie niet op. Aalsmeer had het betere van het spel en probeerde zo voetballend tot de 16 meter te komen. Zandvoort hanteerde de lange bal naar voren, maar Burak Sitil en Eder Medina heersten in de lucht. En langs de grond was Eder Medina de man deze middag.

Tot vlak voor rust wist de keeper van Zandvoort zijn doel schoon te houden…

Beide keepers kwamen de eerste 20 minuten nog niet in actie en als Aalsmeer gevaarlijk werd was daar altijd nog de vlaggende ass. scheidsrechter van Zandvoort. Mike Dam wurmde zich in de 37ste minuut langs vier tegenstanders, maar zijn voorzet werd niet ingetikt. De verdiende 0-1 kwam in de 43ste minuut. Het was de uitblinkende Mike Dam die zich op de 16 meter handig om zijn as draaide en met links de bal onhoudbaar achter Jessie Molenaar knalde, 0-1. Een opsteker net voor de pauze. De tweede helft startte de FC in dezelfde opstelling. Zandvoort probeerde druk te zetten, maar het ontbrak aan voetballend vermogen. En als er een kansje kwam was daar altijd Nick van der Wiel die een vlekkeloze partij speelde.  Junior Tiller had de 0-2 op zijn schoen in de 56ste minuut. Vanaf rechts schoot hij wel om de doelman heen, maar de paal bracht redding voor Zandvoort. Het spel werd er niet beter op naar gelang de wedstrijd vorderde . Bij gevaar voor het doel van Zandvoort was daar de altijd nog de vlaggende assistent!! Wissel 70ste minuut: Jordy de Groot voor Giliano Eijken. De enige grote kans voor Zandvoort was in de 78ste minuut. Na een scrimmage voor het doel deed Nick van der Wiel een miraculeuze redding en bleef de stand 0-1. De laatste 10 minuten kreeg Aalsmeer nog diverse kansen. Na een goede actie van Berry Kramer in de 88ste minuut die zich vrij speelde kreeg Jordy de Groot de kans op de 0-2 en was de wedstrijd gelopen. Zaterdag a.s. 9 november speelt FC Aalsmeer (zat.) thuis aan de Beethovenlaan tegen D.V.V.A. uit Amsterdam. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. 

Verslag: Jack van Muijden

Fotografie: Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …