woensdag , 23 januari 2019

Zaterdag 1 peddelend naar veilige haven

In en tegen FC Breukelen heeft Zaterdag 1 een gelijkspel behaald. Na 92 minuten floot scheidsrechter van der Perk bij de stand 1-1 voor het laatst. Het duel had alle kanten op gekund. Vooral de thuisclub had de gehele eerste helft het gezag over de wedstrijd.

Na amper 1 minuut kende de gastheer een droomstart. Over de rechterkant was Mike Versloot zijn directe bewaker te snel af en diens voorzet was een prooi voor Dave Hensbergen. 1-0.

Zaterdag 1 speelde slordig en het puntenverschil op de ranglijst was niet zichtbaar. Niet één kans wisten de bezoekers te noteren.

Breukelen was bij vlagen wel gevaarlijk maar de Aalsmeerse defensie onder leiding van doelman Nick van der Wiel hield het tot aan de thee bij die ene tegentreffer.

Na de rust een ander Zaterdag 1. Dwingender en met meer durf ging het op jacht naar de gelijkmaker. FC Breukelen begon gek genoeg aan zichzelf te twijfelen en liet zich terugdringen en gokte op de sleurende Versloot. Echte kansen kwamen er in eerste instantie niet voor Zaterdag 1.

Totdat Thomas Harte licht aangetikt werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter van der Perk zag er een strafschop in. Aanvoerder Burak verzuimde echter de 1-1 op het bord te schieten.

Kort daarna had Burak pech met een streep op de lat uit een vrije trap. Aan de andere kant hetzelfde. Breukelen trof ook uit een vrije trap de lat.

Pas nadat Paul Verburg en Delano Kluft waren ingevallen viel toch nog het verdiende doelpunt voor Zaterdag 1. Verburg legde een vrije trap precies op de kuif van Calvin Koster. 1-1.

Vlak voor tijd verzuimde Calvin in een één op één met Breukelen-doelman Turksma Zaterdag 1 definitief te verzekeren van nog minimaal een jaar Eerste Klasse.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen XerxesDZB uit Rotterdam. De havenstadbewoners doen nog mee voor de titel. Komt allen.

 

Bekijk ook

Zondagmiddag 27 januari kantine open

De kantine is as zondag 27 januari ‘s middags geopend. U bent van harte welkom …