Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 proeft eindelijk weer het zoet
Giliano Eijken lobt met precisie over de doelman van Breukelen terwijl 'de bank' in spanning toekijkt.

Zaterdag 1 proeft eindelijk weer het zoet

Het heeft een tijdje geduurd maar Zaterdag 1 heeft de eerste overwinning sinds lange tijd binnengesleept. De verdiende 1-0 zege tegen een matig FC Breukelen voelde als een enorme bevrijding en bekroning op de strijd en passie die de aalsmeerders uitstraalden.

En passant klom de formatie van Cor van Garderen ook nog een plek. De zege was broodnodig en hoogst noodzakelijk, daar de concurrentie onderin ook geen oog meer dicht doet en net als Zaterdag 1 met schaamteloos sprokkelen is begonnen.

De thuisploeg speelde ietwat in een gewijzigde formatie. Zonder de geschorsten Calvin Koster, Martin Campbell en Thomas Harte was het toch flink kniezen voor de technische staf. Daarnaast was Daan van Huffel ook nog eens geblesseerd.

Het pakte dit keer wonderwel allemaal goed uit. Daan Vaneman kreeg als vervanger van Campbell een rol aan de buitenkant en vulde die rol prima in.

De wedstrijd liep niet over van kansen. De bezoekers, toch 8 punten meer, hadden moeite het doel van Nick van der Wiel te vinden, ware het niet dat het oppassen bleef voor de snelle Mike Versloot. Maar de verdediging was deze wedstrijd de beste aanval. Aan de thuiszijde was er een kansje voor Jordy de Groot, maar verder was het aanvallend niet heel spannend.

Zaterdag 1 was over het hele duel wel de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op een driepunter. De gasten uit Breukelen speelden iets te vrijblijvend om hun nagenoeg vrije status in 1 A extra kracht bij te zetten.

Een kleine tien minuten voor tijd werd het duel beslist door een mooi doelpunt van Giliano Eijken. De frêle aanvaller lobte de bal over de uitkomende Turksma in het lege doel na een lange bal vanuit het achterveld.

Giliano Eijken viert zijn feestje. 1-0

De 1-0 zege betekende de eerste zege sinds 24 november….. Laten we hopen dat de positieve schwung is gevonden.

Door alle uitslagen her en der in het klassement wordt het er alleen maar spannender op. Ook goed nieuws was er voor Sander Aznar Martinez. De sterke middenvelder maakte voor het eerst weer minuten na een slepende blessure, opgelopen in de wedstrijd die de laatste overwinning betekende voor Zaterdag 1; die tegen Victoria 1893 op 24 november……..

Eerste minuten voor Sander Martinez na lang blessureleed.

Komende zaterdag gaat Zaterdag 1 richting het Gooi om daar in en bij Huizen de strijd aan te gaan. Appeltje mee te schillen volgens mij. De selectie zal dan in ieder geval vrij zijn van schorsingen en hopelijk blessures.

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Businessclub FC Aalsmeer
Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Aalsmeer pakt drie punten tegen koploper Alphia (3-2)

Na het nipte verlies vorige week in Gouda stond er een super gemotiveerd Aalsmeer binnen …