maandag , 16 september 2019
Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 slaat modderfiguur in beker
Jordy de Groot na een tackle kermend op het gras.

Zaterdag 1 slaat modderfiguur in beker

In een poule met 3 tweedeklassers is het Zaterdag 1 niet gelukt om zich bij de eerste 2 te scharen. Uitschakeling dus. Nog voor de competitie is begonnen.

De puzzel is dus nog niet gelegd voor Zaterdag 1. En een week voor de competitie is dat een teken aan de wand. In de laatste wedstrijden waren er veel te veel positiewisselingen van verschillende spelers in dus verschillende opstellingen. Dat maakte de ploeg erg onzeker en de resultaten waren niet goed. Op een 5-0 zege tegen FC Blauwwit/ Beursbengels na was het allemaal veel te wisselvallig en niet goed.

De andere 2 bekerwedstrijden gingen kansloos verloren. Zeker tegen Kolping Boys (0-1) was het één grote gatenkaas achterin. En aan de andere kant ontbrak het Zaterdag 1 voorin aan creativiteit en doelgerichtheid.

Zaterdag 1 speelde zonder sterkhouders Kramer, Campbell, Martinez en in eerste instantie Sitil, maar dat de ploeg zonder deze spelers zo kwetsbaar zou zijn was toch wel even schrikken. Er zat totaal geen niveauverschil in deze wedstrijd. Van enige wil opleggen was al helemaal geen sprake. Geen automatismen, veel te snel de lange bal en enorm veel balverlies.

Daan van Huffel afgestopt

Als het bij de rust tegen de bezoekers uit Alkmaar 0-4 had gestaan had niemand raar opgekeken. En dat is toch wel pijnlijk om te constateren. Het is dat Nick in de eerste helft sterk stond te keepen. In de tweede helft luidde hij overigens wel de 0-1 in. Om volstrekt onduidelijke redenen kwam hij zijn goal uit bij een diepe bal om Burak voor de voeten te lopen. In het daaropvolgende geklungel kwam de bal vervolgens voor de voeten van een Kolping Boys speler die hem in het lege doel plaatste. Zo geef je een wedstrijd weg.

Daarna was het schrijnend om te zien dat er amper een kans werd gecreëerd om in ieder geval de gelijkmaker te produceren. De eerste prijs van het seizoen is dus al verloren. Zonde.

Nu rest de competitie. Nu weet nog steeds eigenlijk niemand waar de ploeg staat. Daar zijn nu juist de bekerwedstrijden voor. Als je die goed doorkomt ga je met vertrouwen en vastigheden de competitie in. Nu weet niemand wat.

Een ding is zeker: Volgende week tellen er geen excuses meer, dan gaat het serieus om de knikkers.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Daan schiet JO17-2 naar fraaie beker winst

Zaterdag 7 sept. jl. speelden de FCA boys JO17-2 thuis hun eerste beker wedstrijd tegen …