Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 speelt figurantenrol in Utrecht
Binnen 10 minuten op achterstand. Trainer Cor van Garderen kijkt bedenkelijk toe.

Zaterdag 1 speelt figurantenrol in Utrecht

Gisteren even voor half 5 ontving ik allemaal appjes  van thuisblijvers. Hoe kan dit? Wat is er gebeurd? Tsja, ik wist het ook niet. Die ploeg had toch pas 1 thuiswedstrijd gewonnen? Zaterdag 1 had toch 6 punten meer? Dan zou er wel een waardige wedstrijd moeten ontstaan. In ieder geval minimaal hetzelfde als tegen WVHEDW.

Maar als je een tegenstander 5, 6 meter ruimte geeft over het hele veld verlies je ook van bijvoorbeeld een kroegelftal uit de vierde klasse.

DHSC waande zich in een snoepwinkel. Na een half uur stond het al 3-0 door treffers van Van der Vlist, de Klein en Kurdal. Door een verkeerde tactiek en instelling kon DHSC eindelijk haar spelletje spelen. Uitgerekend tegen Zaterdag 1 gebeurde dat. Zo zonde dat je op deze manier 3 punten het water ingooit.

Aanvallend was het ook huilen met de pet op. De simpelste ballen werden niet vastgehouden. En dat is wel vereiste op dit niveau. Op deze manier kun je nooit een tegenstander de wil op leggen. Alles was weer gebaseerd op geluk. Tuurlijk had de ploeg van aandachtig toeschouwer Wesley Sneijder een leuk elftal, maar het had ook niet voor niets pas 11 punten. Daar moet je op inspelen. Daar moet een reden voor zijn dat ze zo laag stonden.

Na rust voerde de thuisclub de score op naar 5-0 via opnieuw Van der Vlist en Snijders uit een dom weggegeven penalty.

Dubbele cijfers bleven Zaterdag 1 bespaard.

Keeper Nick van der Wiel beleefde een ‘drukke middag’ in Utrecht.

 

Volgende week komt koploper ARC op bezoek.

Mijn schrijfwerk voor dit jaar zit erop. Het was misschien niet altijd even leuk om te lezen, maar ook heel vaak wel.

Ik schrijf hoe het was en is en wind er geen mooie doekjes om. Dat is ook niet de bedoeling. Zo wel, dan geef ik het stokje heel graag door aan iemand met een misschien wat minder realistische kijk op de zaak.

Voor nu, allemaal heel fijne dagen en een gezond begin van 2019.

Misschien tot volgend jaar.

Fotografie Ton van Eenennaam

voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Oefenprogramma Zaterdag1 & Zondag1

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, maar voordat de officiële (beker)wedstrijden beginnen, spelen onze …