Begin » Verslagen » Zaterdag 1 start competitie met gelijkspel tegen OSV (4-4)
Jordy de groot ontvangt de felicitaties nadat hij Aalsmeer wederom op voorsprong heeft gezet.

Zaterdag 1 start competitie met gelijkspel tegen OSV (4-4)

In een doelpuntrijke wedstrijd waarin beide verdedigingen soms zwaar in de fout gingen was het voor een objectieve toeschouwer leuk om te zien maar voor de supporters van beide verenigingen soms tenenkrommend. FC Aalsmeer kwam herhaaldelijk aan een voorsprong maar door fouten achterin kon O.S.V. de achterstand weer gelijk trekken en de 4-4 eindstand is wel de juiste afspiegeling. Al in de eerste minuut kreeg Aalsmeer al drie grote kansen om op een voorsprong te komen. Jordy de Groot, Deo Sinduhije en Daan Vaneman (wat een power heeft die jongen) waren niet doeltreffend. In de derde minuut was het Daan Vaneman die uit een voorzet van Deo Sinduhije de bal onhoudbaar voor doelman Yort Willems in de bovenhoek knalde, 1-0.

Daan Vaneman, al in de derde minuut doeltreffend.

Combinerend was Aalsmeer de bovenliggende partij in deze periode maar door een te trage opbouw werden een paar prachtige kansen om zeep geholpen. O.S.V. trok in de 18e minuut bij hun eerste serieuze aanval de stand gelijk. Een vrije trap van Joey noordenbos gleed tot ieders verbazing in het doel, 1-1. Kansen waren er voortdurend voor Aalsmeer ondanks geschutter achter bij O.S.V. werden zij niet benut. Tot Jordy de Groot in de 23e minuut de bal achter Yort Willems in het doel deponeerde, 2-1. Na slecht verdedigen achterin bij Aalsmeer bracht Eduart Lulaj de stand weer gelijk, 2-2. Toch was het Aalsmeer dat via Jordy de Groot , na treuzelen achterin bij O.S.CV. in de 43e minuut de stand weer op 3-2 bracht. Een mooie opsteker net voor de pauze. Na een grote scoringskans voor Aalsmeer in de 46e minuut was het Eduart Lulaj die twee minuten later de stand weer gelijk trok na missers in de Aalsmeer defensie, 3-3. Aalsmeer kreeg tussen de 50e en 60ste minuut kansen genoeg om een  grote voorsprong te realiseren, maar zelfs vrijstaand voor doelman Yort Willems wist men niet te scoren. Wissel 61ste minuut: Thomas Steinhart voor Gilliano Eijken (onzichtbaar) en in de 67ste minuut Sander Aznar voor Junior Tiller. Het werd een rommelig partijtje voetbal met veel tikkies terug en balletjes breed, maar het weer vergoedde veel. Tot in de 72ste minuut Nassim Zohair uit een vrije trap van Daan Vaneman de bal onhoudbaar voor Yort Willems 4-3 scoorde en Aalsmeer al drie punten in de knip dacht te hebben.

Doelman Santangelo zat in de goede hoek maar kon de gelijkmaker niet verhinderen.

Maar een penalty in de 83ste minuut voor O.S.V. bracht roet in het eten. Joey Noordenbos schoot de bal bekwaam in, 4-4. En zo werd het één puntje voor beide ploegen. Een wedstrijd met twee gezichten, scorende aanvallers en schutterende verdedigingen. Zaterdag a.s. 28 september speelt FC Aalsmeer (zat.) uit tegen Jong Holland uit Alkmaar. Locatie koning Willem Alexanderlaan 5, 1815 LG Alkmaar, aanvang wedstrijd 15.00 uur. 

Jack van Muijden

Fotografie Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …