Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 steviger in de gordels
Giliano Eijken tikt vlak na rust de 2-1 binnen.

Zaterdag 1 steviger in de gordels

Het zag er de eerste twintig minuten niet naar uit maar Zaterdag 1 heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt op Victoria 1893. De equipe van Cor won uiteindelijk na een veel betere tweede helft met 3-2. Door deze zege komt Zaterdag 1 op een gedeelde tweede plaats terecht op 1 punt van nieuwe koploper Argon.

Bij de geplaagde gasten had aanvaller Rahmani zijn ploeg al vroeg een goede dienst kunnen en moeten bewijzen door van 3 meter binnen te schieten. Het schot ging echter over het doel van Nick van der Wiel. 10 minuten later was het wel raak. Een trekbal van topscorer Langhout werd via de mee opgekomen Oude Reimer binnengeschoten. 0-1. Zaterdag 1 speelde zonder de trouwende captain Burak en dat is in de hele ploeg merkbaar lijkt wel. Het was allemaal weer wat onwennig. Vooral in de opbouw was er veel besluiteloosheid. En dat zorgde weer voor veel stilstaande situaties voorin. De voorsprong was terecht.

De thuisclub zag de 0-1 allemaal gelaten aan. De versnelling werd gaandeweg het duel, dat goed geleidt werd door Akkaya, wel uit de parkeerstand gezet. Dat leidde pas na een dik half uur tot de eerste kans en het was prompt raak. Junior Tiller behield op de rand van het strafschopgebied het overzicht en schoof de bal naar Martin Campbell die vervolgens strak binnenschoot. 1-1

Beheerst schuift ‘man of the match’ Martin Campbell de bal langs doelman Santangelo. 1-1

Meteen na rust een kantelpunt in de wedstrijd. Zaterdag 1 kwam via Eijken aan de leiding. De buitenspeler reageerde alert op een losgelaten bal van doelman Santangelo na een schot van reus Linger. 2-1. De thuisclub ging vervolgens met veel meer zelfvertrouwen aan de slag en Victoria 1893 kreeg opnieuw een mentale tik te verwerken.

Zaterdag 1 ging op jacht naar meer en de kansen kwamen er ook door de opengevallen ruimtes. Maar het duurde tot minuut 70 eer de 3-1 viel. Goed voorwerk van Mark Ruessink resulteerde in een pass op Campbell die van een metertje of 10 hard uithaalde. Het betekende voor Campbell zijn 6e competitietreffer. 3-1.

Martin Campbell doet een vreugdedansje met ploeggenoten na het binnentikken van zijn tweede doelpunt. 3-1

Victoria-aanvaller Rahmani schoot een kwartier voor tijd nog prachtig raak en dat zorgde weer voor veel onnodige onrust bij Zaterdag 1. Maar de eersteklasser wist de 3-2 stand op het bord te houden.

Al met al een toch wel verdiende overwinning tegen een positief en strijdend Victoria 1893. Voor de debutant zal het nog een hels karwei gaan worden. Mede door de gedachte dat ze ook hier in Aalsmeer wel meer uit het vat hadden kunnen halen.

Minder leuk te vermelden was nog dat Sander Aznar uitviel met een knieblessure. Duimen voor een snel herstel. Sander werd overigens vervangen door Solomon Pinas. Na een wat onwennig begin maakte Pinas een prima competitiedebuut.

En nu?

Door de zege staat Zaterdag 1 in de top 4. Er staan dit kalenderjaar nog 3 wedstrijden op de rol. WVHEDW-uit, DHSC-uit en tot slot ARC-thuis.

Te beginnen komende zaterdag als Zaterdag 1 richting de Watergraafsmeer vertrekt. WVHEDW is voor Zaterdag 1 zowel thuis als uit een zware kluif en andersom. Laten we dat niet vergeten. De stand zegt dat WVHEDW 8 punten uit 9 wedstrijden heeft. Mager. Maar die stand weet niet zo goed wat die wil. Dus laten we die toch maar niet als raadgever nemen. Niet te vertrouwen.

Later in de week een uitgebreide voorbeschouwing.

Fotografie: Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Oefenprogramma Zaterdag1 & Zondag1

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, maar voordat de officiële (beker)wedstrijden beginnen, spelen onze …