Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 toont spierballen in Amsterdam
De verdedigers van WV HEDW hadden de handen vol aan Charlton Linger.

Zaterdag 1 toont spierballen in Amsterdam

Als uit de as herrezen. Een ongekende vechtlust toonde Zaterdag 1 in het slotkwartier. Een 3-1 achterstand werd nog weggepoetst tot een meer dan bevredigend 3-3 gelijkspel. WV-HEDW dacht haar derde zege binnen te hebben. Het liep anders. Door de fraaie remise op een slecht bevolkt sportpark Middenmeer blijven de aalsmeerders zich handhaven in de grote subtop. Zaterdag 1 speelde zonder aanvoerder Burak Sitil en de helaas wat langer geblesseerden Sander Aznar Martinez en Berry Kramer. Vervangers blikten of bloosden niet; stonden op en voetbalden naar behoren.

De jarige trainer Hans Schakel zal zich nog wel eens achter de oren krabben. Hij haalde namelijk bij een 3-2 voorsprong handenbinder en gevaarlijkste man aan thuisclub-zijde Ashraf Azzouz naar de kant. Wetende dat er weinig fout meer kon gaan. Daardoor konden de bezoekers blijven jagen op meer en hield de ING-formatie voorin geen bal meer vast.

De eerste helft toonde een betere thuisclub. Maar zoals wel vaker dit seizoen snijden de amsterdammers met de botte kant van het mes en laat het de tegenstander in leven. Enige onbeholpenheid bij de af en toe ongelukkige aalsmeerse achterhoede bood daar wel gelegenheid toe. Mede daardoor kreeg de gastheer ook kansen.

Maar de Zaterdag 1 -achterhoede stroopte de mouwen meer dan op en dat is veel waard deze competitie. Zoals gezegd kwam de thuisclub wel op voorsprong. Ruessink liet Azzouz te veel ruimte en zijn pass kwam terecht bij Joost Heij, die van der Wiel van dichtbij kansloos liet. Heij kreeg overigens wel opvallend veel ruimte. 1-0 na 40 minuten.

De reactie van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Een scherpe voorzet van Kogeldans kwam via een hakbal van Chelton Linger voor de voeten van Calvin Koster. Die kende geen genade. 1-1 met de thee.

Calvin Koster liet de keeper van WV HEDW tweemaal kansloos.

In het tweede part waren WV-HEDW en Zaterdag 1 behoorlijk aan elkaar gewaagd. Vanuit de omschakeling loerde de thuisclub op een overwinning. Dat leek succes te hebben toen verdediger Walraven met een half hard schot van der Wiel in de korte hoek passeerde. 2-1. Even later had Ashraf Azzouz succes met een strakke peer in de verre hoek.

De handige buitenspeler leverde zo rendement af bij de ploeg van de jarige Hans Schakel. Rendement wat vaak ver te zoeken is bij de zaalvoetballer pur sang. Talloze ballen achter het standbeen leverden maar niet het juiste resultaat op. Mede door de lage efficiëntie staat de formatie van Schakel laag op de ladder.

Nu leek hij beslissend. Leek. Want wat ik al eerder aangaf, hij zag vanaf de kant tandenknarsend toe hoe Zaterdag 1 een sterk slotoffensief eruit knalde. Calvin Koster zorgde na fraai voorbereidend werk van weer Linger voor de 2-3. De bezoekers drukten door. Wel moest Nick van der Wiel in minuut 79 nog een pegel van Tim Correia.

In de slotminuten kwamen de bezoekers op basis van spelopvatting en werklust toch nog naast ‘WV’ te staan.

Een vrije trap van de sterk spelende Daan van Huffel werd eigenlijk door niemand aangeraakt en viel achter Heimens in het doel. Uiteindelijk claimde de vooral in de tweede helft sterk spelende Chelton Linger de treffer doordat hij de bal met de hak verlengd zou hebben. We geloven hem.

En nu?

Door dit enerverende gelijkspel blijft Zaterdag 1 goed meedoen. Met 17 uit 10 staat de ploeg van Cor gedeeld derde. Nog 2 wedstrijden tot de feestdagen. Volgende week gaat Zaterdag 1 op bezoek in Ondiep. Voor de kenners: De thuisbasis van de Sneijders.

Een week later komt huidig koploper ARC naar Aalsmeer. Mooie vooruitzichten.

Fotografie Ton van Eenennaam.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Oefenwedstrijd FCA zaterdag gaat niet door

Ter algemene info: de oefenwedstrijd FCA zaterdag 1 – Mildam 1 van vandaag, zaterdag 24 …