maandag , 16 september 2019
Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 met winst uit Mijdrecht
Applaus van de bank voor Martin Campbell na zijn tweede treffer.

Zaterdag 1 met winst uit Mijdrecht

De regionale derby tussen Argon en Zaterdag 1 is een prooi geworden voor de ploeg van Cor van Garderen. Met veel inzet en flair werd het duel niet onverdiend naar Aalsmeerse hand gezet. Er stond na 93 minuten een 1-2 eindstand op het bord. Door deze tweede uitzege van het seizoen staat Zaterdag 1 met 3 andere clubs op een gedeelde koppositie. Voor wat het waard is na drie speelronden, maar toch.

Bij Zaterdag 1 keerden doelman Nick van der Wiel en Berry Kramer weer terug in de basis. Ook voor Chelton Linger was er een basisplaats. Burak Sitil was weer teruggekeerd bij de selectie en begon niet verrassend op de bank.

De wedstrijd kende een lange stroperige intro. Veel foutieve passes, weinig spektakel, maar het mooie oktober-zonnetje vergoedde veel. De bezoekers kregen een mooie kans doordat Antonioli de bal twee keer oppakte en dat een vrije trap opleverde net binnen de zestien. Waar een streep interessanter had geweest koos Chelton Linger voor een wipper over de muur. Maar op zo’n korte afstand moet de bal wel erg snel dalen om succes te hebben.

Verder waren er aan beide zijden wat kansjes maar eigenlijk niets noemenswaardigs.

Doch, de basis van de uiteindelijke zege werd ondanks dat toch in de eerste helft gelegd.

Zaterdag 1 had daarbij wel hulp nodig van derden. Opnieuw speelde doelman Antonioli een hoofdrol. De sluitpost kwam bij een diepe bal veel te ver zijn doel uit en Aalsmeers topschutter Martin Campbell profiteerde. Niet zomaar, want de snelle aanvaller moest de bal nog wel met precisie van ver buiten de zestien in het doel deponeren. Dat deed hij koelbloedig door de bal over de doelman en een Argon- verdediger te plaatsen .0-1.

Martin Campbell heeft zijn tweede goal binnen getikt na een half gekeerd schot door doelman Antonioli.

De thuisclub, toch 2 zeges op zak tegen niet de zwakste broeders van het gezelschap, speelde zeker niet met het mes tussen de tanden en Zaterdag 1 gaf juist net een zetje meer in de duels. Die insteek resulteerde na 40 minuten in een 0-2 voorsprong. Een goed opgezette aanval kwam terecht bij Daan van Huffel. Het schot van de verdedigende middenvelder werd half gekeerd door de weifelende Antonioli en Campbell zei dankjewel. Alweer zijn vierde van het seizoen.

Kort daarna en dus vlak voor rust kon de degradant uit de Hoofdklasse uit het niets de aansluiting maken. Argon-aanvaller Fennich ging over een aalsmeers been en scheidsrechter Dam wees naar de stip. Diezelfde Fennich mikte de pingel tot opluchting van Zaterdag 1 op de paal. Rust 0-2.

Waar men na de thee een stormloop van de thuisclub verwachtte, was het Zaterdag 1 met de beste kansen. Maar Calvin Koster en later Giliano Eijken en Junior Tiller wisten het vizier niet scherp te stellen. Zo bleef het toch een wedstrijd. Maar ook met Argon-invallers Epi Kraemer en Jasper Werkhoven lukte het de Mijdrechters niet om een gaatje te vinden.

Vlak na rust kreeg Calvin Koster een geweldige kans om de voorsprong verder uit te bouwen.

In de 88ste minuut kreeg Argon een tweede strafschop na een overtreding op Kraemer. Refos bracht met een droge knal hoop bij de ploeg van Ron van Niekerk. De resterende tijd bleek echter te kort om Zaterdag 1 een zege af te snoepen.

Na 3 speelronden is er geen ploeg meer zonder puntenverlies, maar ook geen zonder punten.  Het zegt denk genoeg over deze competitie. Volgende week komt HSV de Zuidvogels naar Aalsmeer. Weer een duel om naar uit te kijken.

Foto’s; Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Daan schiet JO17-2 naar fraaie beker winst

Zaterdag 7 sept. jl. speelden de FCA boys JO17-2 thuis hun eerste beker wedstrijd tegen …