maandag , 16 september 2019
Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 zingt ‘ De vrolijke Koster ‘

Zaterdag 1 zingt ‘ De vrolijke Koster ‘

De ene week is de andere niet. Of tenminste, uitslagen vergoeden veel. Laten we het daar op houden. Zaterdag 1 is de competitie uitstekend begonnen. Met een waslijst aan afwezigen was het voor Cor puzzelen en nog eens puzzelen, maar de stukjes vielen uiteindelijk keurig in elkaar. Waarvoor hulde. Een 2-4 overwinning in Leusden gaf Zaterdag 1 uiteindelijk de boost die het nodig had en natuurlijk de klimop naar meer.

Calvin Koster had een sleutelrol te pakken. Mede door noodzaak kwam de ijverige Koster terug op zijn toch wel vertrouwde positie. In de spits. Hij liet zien het niet verleerd te zijn. Met een belangrijke openingstreffer en in de tweede helft de 2-3 was Koster goud waard.

Zaterdag 1 had het zeker niet makkelijk tegen een jeugdig Roda’46. Met veel energie werd de gastheer prima weerstand geboden. Voetballend kon de formatie van Cor echter geen verschil maken.

Na de 0-1 viel de ongelukkige gelijkmaker tien minuten voor rust. Doelman Jeremaih Veldman liet een ogenschijnlijk makkelijke bal uit een vrije trap door zijn handen glippen. Het kan gebeuren. Zaterdag 1 ging zodoende rusten met een 1-1 stand.

Meteen na rust het enige verwijtbare incident aan de kant van de bezoekers. Uit een hoekschop liet Eder zijn man geheel vrij inkoppen. Als zijnde op een onbewoond eiland kopte Maties van Heesbeen de 2-1 binnen. Zonde en ook niet nodig. Zaterdag 1 leek van slag maar na de discutabele rode kaart voor Roda-speler Esadik gloorde er opeens zonneschijn door de talloze regenbuien in Leusden.

Nieuwkomer Junior Tiller liet zien over een ‘mooie rechter’ te beschikken. Met precisie schoof hij een strakke voorzet van de hardwerkende Campbell tegen de touwen. Nog geen 2 minuten later schoot Calvin Koster zeer knap raak uit een strakke voorzet van Mark Ruessink.

De wedstrijd was opeens in handen van de bezoekers. Ruim 230 toeschouwers zagen in de slotminuut aanvaller Martin Campbell fraai de 2-4 binnenkoppen na een even zo fraaie voorzet van Daan van Huffel.

Een alles bij elkaar keurige seizoensopener in Leusden. De andere uitslagen logen er niet om. Bijvoorbeeld de komende opponent van Zaterdag 1, CSW, won met liefst 7-0 van debutant Victoria 1893. Het belooft wat volgende week.

De busreis uit Leusden zal in ieder geval aangenaam zijn geweest. Veel nederlandstalige muziek..

Bekijk ook

Keeperstraining jeugd

De scholen zijn gestart, de trainingen zijn begonnen en de eerste bekerwedstrijden worden dit weekend …