donderdag , 23 januari 2020
Begin » Geen categorie » Zaterdag 1 in zwaar weer
Aalsmeer op de knieën na 90 minuten voetbal in Amsterdam.

Zaterdag 1 in zwaar weer

In Amsterdam heeft Zaterdag 1 opnieuw een nederlaag geleden. In een pover duel trok de thuisclub met minimaal verschil aan het langste eind: 1-0. Veel ophef in diverse media over deze wedstrijd, maar alles viel zwaar tegen. Niet in de laatste plaats de ontzettend troosteloze ambiance van veld 3. Een oud kunstgrasveld, halve hekken om het veld en een handvol toeschouwers. Zo wil je als AFC zaterdag 1 toch niet je thuiswedstrijden spelen.

Over de wedstrijd, eens te meer bleek weer dat de selectie van Cor veel te smal is om een woordje mee te kunnen praten in deze eerste klasse. Over de hele wedstrijd genomen waren er misschien 3 mogelijkheden voor Zaterdag 1. En dat is veel en veel te mager. Het lijkt helemaal vast te zitten.

Daarbij was de positie van vleugelflitser Martin Campbell hoogst opmerkelijk. Met zijn snelheid heeft hij juist ruimte nodig en nu werd dat belangrijke wapen zomaar teniet gedaan omdat de frele Campbell nu tegen 3 verdedigers moest opboksen. En dus werd dat absoluut geen succes. Maar dat zag ik niet alleen, dat zag iedereen langs de kant.

Fysiek is Campbell natuurlijk helemaal niet in staat om 2 grote verdedigers in hun hemd te zetten. Laat staan zich vrij te spelen. Campbeltje moet lekker zijn snelheid kunnen benutten en zo voor gevaar zorgen. Dat is waar hij goed in is.

Wel was er nog een prachtige vrije trap van Burak Sitil die uiteen spatte op de lat. Dat was zonde. Vlak voor rust miste Posthumus van AFC een dot van een kans. Van der Wiel zat er goed bij. De ruststand van 0-0 was ok. Wel viel Mark Ruessink nog uit met een blessure. En in de tweede helft kwam daar sterkhouder Calvin Koster ook nog bij. Al met al nog meer blessure-malheur. Maar dat hoort er ook bij en daar heeft iedereen mee te maken.

Calvin Koster raakte geblesseerd bij deze actie en viel uit.

De tweede helft was er één met weinig hoogtepunten. Zaterdag 1 leunde op een punt. AFC ook. Maar houd dan wel de rijen gesloten, en dat deden de bezoekers op één moment na niet. Helaas besliste een klungelgoal de wedstrijd. Je kent dat wel; 2 verdedigers die op een diepe bal van achteruit met een spits de sprint aangaan, opeens komt de keeper ook nog uit, iedereen loopt elkaar in de weg, en de spits krijgt er een voet tegenaan, en de bal rolt het doel in. Hoe klungelig. Helstone, 1-0. Typisch een doelpunt die de huidige situatie van Zaterdag 1 belicht.

Daarna vond AFC het wel best en Zaterdag 1 probeerde het wel maar allemaal zonder overleg en plan. Thomas Harte ontsnapte nog aan rood na een grove charge. De prima leidende scheidsrechter de Waard voelde aan dat rood niet helemaal bij deze wedstrijd paste.

De laatste 10 minuten fungeerde laatste man Burak Sitil als stormram in de voorhoede.

Laten we hopen dat de uitvallers snel weer hersteld zijn, de spelers hun koppie hebben leeggemaakt zodat er komende zaterdag tegen Roda´46 een waardig elftal staat. Berry Kramer deed in Amsterdam ´gewoon´de warming up mee dus hij zal zaterdag ongetwijfeld weer bij de wedstrijdselectie zitten.

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Businessclub FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Vriendschappelijke wedstrijd zaterdag 1

Zaterdagmiddag 18 januari speelt zaterdag 1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen zaterdag 2e klasser JSV. Voor …