zondag , 23 september 2018

Zondag 1 speelt gelijk tegen Bernardus

Nooit de moed opgeven, dat was vanmiddag het motto van de spelers van trainer Marco Bragonje. Met weer een lijst van afwezigen oa door blessures, ga maar na dat het voor een trainer een moeilijke taak is om steeds maar weer een compleet elftal op de kaart te zetten. Vandaag waren het Jeroen Ezink en Damian Veldman die moesten afzeggen tel daarbij op dat ook Alexander Goes, Mark Schut, Daryl Haine, ook niet van de partij waren om diverse redenen.

Maar nu naar de wedstrijd, die vandaag onder leiding stond van scheidsrechter J Haripersad, die kan terug kijken op een perfect gefloten wedstrijd.

Reeds na het begin ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. In de zevende minuut was daar reeds een domper voor de thuisclub. Het weggeven van teveel speelruimte was er de oorzaak van dat Bernardus aanvaller Stef Schinagl een niet te missen kans kreeg, en benutte, en de stand op 0-1 te zetten.

Ook de kans op meer voor Bernardus zat erin maar dankzij het uitstekende werk van doelman Jeremaih Veldman bleef de 0-1 stand.

Jammer was het dat het spel van de thuisclub veelal erg slordig was. Te lang met de bal blijven ronddraaien in plaats een vrijstaande speler in het spel te betrekken, en die waren er legio. Voetballen doe je niet enkel met je voeten. Ook de ruimte tussen de voorwaartsen en het middenveld was veelal veel te groot, dus de aansluiting was er in veel gevallen niet. De aansluiting bij de doelpunten was er wel, in de dertigste minuut was het Remigiusz Pasternak die voor de 1-1 zorgde. Uit een hoekschop, genomen door Elias el Hadji, was hij het die met een perfecte kopbal de doelman van Bernardus kansloos liet. In de volgende 45 minuten waren er kansen voor beide teams. De voorwaartsen van de thuisclub o.a Gino Singer en Rutger Brussen, waren in veel gevallen te gehaast, of schrokken van de geboden kansen, de ingeschoten ballen gingen in veel gevallen rakelings naast. FC Aalsmeer ontsnapte in de laatste minuten nog aan de 1-2, maar de zeer attente Richard de Vries kopte de ingeschoten bal uit de doelmond. Al met al een uitslag waren beide partijen tevreden mee moesten, meer zat er niet in.

FC Aalsmeer speelde met de volgende spelers;

Bas Voortman, Jeremaih Veldman, Pawel Kocon, Nick Sluis, Richard de Vries, Remigiusz Pasternak, Gino Singer, Sten Piet, Tristan Jongkind, Rutger Brussen, Dylan van de Heijden, Joeri van de Schraaf, Joost van de Zwaard.

Op 15 oktober; Stompwijk—FC Aalsmeer.

Theo Nagtegaal.

Bekijk ook

Zaterdag 1 slaat modderfiguur in beker

In een poule met 3 tweedeklassers is het Zaterdag 1 niet gelukt om zich bij …