Begin » Verslagen » Zondag1 wint degratieduel en handhaaft in 3e klasse

Zondag1 wint degratieduel en handhaaft in 3e klasse

Afgelopen zondag speelde Zondag1 de finale (en enige) wedstrijd van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de derde klasse. Over 1 wedstrijd moet besloten worden of het team van vertrekkend trainer Peter Neuvel zou handhaven of degraderen. Tegenstander BSM uit Bennebroek was in de 4e klasse op de tweede plek geëindigd en had zich daardoor geplaatst voor een eventuele promotie. Locatie van de wedstrijd was sv DIOS in Nieuw-Vennep.

Bij opkomst van de spelers staken de supporters van BSM het nodige vuurwerk af en ook de supporters van Aalsmeer lieten zich zien met rood/groene rookpotten. Het doel waar ook de vlag van FC Aalsmeer hing was hierdoor even uit beeld, maar bij de aftrap was de rook alweer opgetrokken, waardoor de wedstrijd gewoon op tijd kon beginnen.

Het was al snel duidelijk, Aalsmeer hoefde van deze ploeg niet te verliezen. Het voetbalde beter dan BSM dat bijna alleen maar de lange bal hanteerde. Wel was ook duidelijk dat BSM fysiek sterker was in duels, daar moest Aalsmeer dus uit weg blijven, hetgeen aardig lukte. Kansen konden uiteindelijk ook niet uitblijven en rond de 18e minuut kwam Aalsmeer op voorsprong, de scheidsrechter wees naar het midden, maar zag hierbij zijn (neutrale) grensrechter in eerste instantie over het hoofd. Toen hij deze wel zag en met hem had gesproken werd het doelpunt alsnog afgekeurd. Of het echt buitenspel was zullen we nooit weten, maar het was wel apart om te zien dat het arbitrale trio vaker deze middag tegenstrijdige beslissingen namen (uitbal Aalsmeer of BSM, corner of achterbal etc).

Op slag van rust was het wederom raak, maar dit keer bleef de vlag (terecht) naar beneden, Aalsmeer kwam dankzij Michal Kocon op voorsprong en kon met de voorsprong gaan rusten.

Na rust kwam BSM anders uit de kleedkamer, het ging meer voetballen in plaats van de lange bal. Binnen 2 minuten kwam het zelfs op gelijke hoogte (1-1) door de bal achter keeper Tom Schrama te werken na het niet instappen van de Aalsmeerse verdediging. Verder in de tweede helft waren er wel wat mogelijkheden voor beide teams, maar de spanning weerhield beide teams om tot scoren te komen. Er werd dan ook al rekening gehouden met een verlenging, tot in de 89ste minuut.

Aalsmeer kreeg een vrije trap, vlakbij de cornervlag, Sten Piet nam plaats achter de bal en Dave Leenders stond bij de tweede paal om de bal in het BSM-doel te koppen. Het Aalsmeerse publiek kon juichen en de supporters uit Bennebroek zagen de bui al hangen. Nog een paar minuten blessuretijd overleven en handhaving was binnen handbereik. BSM kwam nog wel naar voren, bij 2 corners zelfs ook nog met hun keeper, maar het mocht niet meer baten. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en blijdschap en (vooral) opluchting kwam naar boven. Aalsmeer speelt komend seizoen wederom in de 3e klasse!

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …