Begin » Verslagen » Zwaar bevochten overwinning JO17-3 op Schoten
Niels deinst achteruit, maar blokt wel het Schoten schot

Zwaar bevochten overwinning JO17-3 op Schoten

Zaterdag 12 februari stond bij FC Aalsmeer de wedstrijd JO17-3 tegen Schoten JO17-1 op het programma. De FCA-boys zinde op revanche want de uit wedstrijd werd dik verloren. Meteen na de aftrap nam FCA het heft in handen. Met fraaie aanvallen bestookten de FCA-boys het Schoten doel.
De FCA-boys Ryan, Rocco en Aron combineerde regelmatig door de Schoten-defensie, alleen stond hun vizier de eerste 40 minuten niet op scherp. De Schoten-boys probeerden met lange ballen op hun voorhoede spelers de FCA-defensie te verrassen, maar de FCA-defensie met Eric, Niels, Lucas, Mathias en keeper Brian stonden als een huis en gaven niets weg. In de 43e minuut slalomde de FCA-boys door de Schoten-defensie en op het verwoestende schot van FCA-spits Ryan had de Schoten keeper geen antwoord 1-0. Een minuut later was de Schoten-defensie nog van slag en daar profiteerde FCA-spits Ryan van en schoot FCA naar een 2-0 voorsprong. Dit was meteen de ruststand.

Spits Ryan in een fel duel. Ryan scoorde twee goals en was man van de wedstrijd.
Lucas probeert Schoten aanvaller van de bal te zetten

De tweede helft was vermakelijk en erg spannend om te zien. In de 9e minuut scoorde Schoten uit een mooie aanval 2-1. Geholpen door de wind gingen de Schoten-boys er fel tegenaan om de gelijkmaker te forceren.  Schoten zette de FCA-defensie behoorlijk onder druk, maar de FCA-verdedigers en keeper Brian stonden weer als een huis en maakten menige Schoten-aanval onschadelijk. Doordat de Schoten-boys steeds meer de aanval zochten, kwam er achter hun defensie meer ruimte. De FCA-boys counterde met goede aanvallen en kregen prima kansen om te scoren, helaas gingen de boys  weer slordig met de kansen om. Twee minuten voor het einde wist FCA-aanvaller Sander een niet te missen kans toch om zeep te helpen. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Redy al Salem voor het einde. De FCA-boys vierde terecht een zwaar bevochten overwinning , klasse gespeeld boys! Eindstand 2-1.

Vincent blokt Schoten speler, teamgenoot Eric kijkt gespannen toe.
Mohammed speelde een zeer goede wedstrijd.
Mathias gooit lijf en leden in de strijd

Verslag + foto’s:   Ruud Meijer

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …